![]() |
Przepis:
- schłodzona puszka mleka kokosowego (min. noc w lodówce)
- ok 1,5 szklanki wiórek kokosowych
- opcjonalnie łyżka ksylitolu/cukru/innego słodzidła
- dwie białe czekolady lub inne ulubione
Sposób wykonania:
Mleczko kokosowe zmieszać z wiórkami kokosowymi, można dosłodzić do smaku. Na blaszce lub talerzu formować dowolnej wielkości kuleczki lub batoniki.
Wstawić na kilka godzin do lodówki lub na godzinę do zamrażarki.
Po kilku godzinach roztopić dwie czekolady w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Obtaczaj kulki w czekoladzie przy pomocy widelca i wykałaczki.
Wstawić do lodówki lub od razu wyjadać :)
Przechowywać w lodówce!
Smacznego,
www.i-mazury.elk.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz